Kasnije je dnevnik treninga mogue analizirati i ukljuiti ga u plan tempiranja forme . Pretreniranost se moe pojaviti i kao rezultat loe ishrane ili. Download Dnevnik & Tablica Kalorija apk for Android. Brzi pregled kalorija i nutritivnog sastava hrane, kao i vodjenje dnevnika. časove scenskog pokreta imaćemo i radionice koje se odnose na retoriku, dikciju, razne vrste sportskih treninga, časove pravilne ishrane.

Author: Shakree Mazugar
Country: Mexico
Language: English (Spanish)
Genre: Art
Published (Last): 24 June 2017
Pages: 43
PDF File Size: 20.70 Mb
ePub File Size: 1.73 Mb
ISBN: 187-7-51545-918-1
Downloads: 9570
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Fell

Simplex je taj mjenja kon-struirao jo prije rata. Zadnju gumu je tee oistiti i to se ini na podruju iza potsjedine cijevi. U trenutku ulaska u zavoj i naginjanja vo-lan treba lagano okrenuti u smjeru suprotnom od zavoja i stvoriti protuupravljanje koje e dovesti do naginjanja.

Na ravnim dionicama povremeno treba promijeniti brzinu u teu i dignuti se iz sjedala makar i na samo nekoliko sekundi. Pogled mora biti naprijed, a laktovi savijeni i oputeni. Na donjem dijelu ishrzne kod metatarzalne kosti uvren je blokej koji se uvruje u pedalu tijekom vonje. Ako se ovo dogaa esto prvo trebe provjeriti graninike hod prednjeg mjenjaa. Ispod sjedala nalazi se mehanizam koji uvruje sjedalo za bicikl, taj dio bicikla je esto zanemaren jer nije vidljiv, a kota baca puno prljavtine na njega.

Slina stvar je s uzdunim usjecima na cesti nastalim uglavnom zbog loeg asfaltiranja. Najvanije je skok zapoeti u pravom trenutku, zato se ova vjeba izvodi prvo malom brzinom, a onda postepeno sve bre.

Vonjom iznad anaerobnog dnefnik on se podie. Takoer treba pregledati i oistiti gumice konica jer kameni u njima moe ozbiljno otetiti felgu. Zahvaljujui svemu tome moe se rei da biciklizam znaajno popravlja kvalitetu ivota. Moderne jakne mogu se smotati na jako male dimenzije i stanu u dep bicikli-stikog dresa.

Bila je to mala i trdninga knjiica, tada ve stara bar 20 godina, inae prijevod nekog francu-skog autora kojem vie ne pam m ime. Pas nije nikad kriv. Ovo se moe vjebati postupnim poveanjem brzine pri koenju na praznom parkiralitu ili slino. Biciklisti-ke cipele imaju tvrdi potplat koji omoguava efikasniji prijenos snage i rasporeuje optereenje ravnomjerno na cijelo stopalo.

  JOSEPH JUSTUS SCALIGER PDF

Vonja s rukama na ruicama konica je aerodinamina jer je torzo istegnut i lea su ravna, istovremeno prua dovoljno kontrole i udobnosti. Za hladno vrijeme preporuljivi su materijali koji diu jer se dlanovi znoje, a kad se smoe postaje hladno.

Prirodno je ishraje u sluaju dodira biciklist koji nije uvjeban skree od kotaa s kojim je dolo do dodira, ali to dovodi do veih problema u sta-bilnosti, a moda i pada.

Ova irina se moe odrediti ako se u tankom donjem rublju sjedne na komad stiropora ili slino. Vano je nastaviti vrtiti pe-dale kako bi noge ostale zagrijane i oputene. Popravci prirunim sredstvimaProbuena zranica moe se popraviti vrpcom ili pagom tako to se podvee dio koji je probuen.

Biciklistiki Prirunik HBS Izdanje

Promjenom u pravu brzinu laki prijenos za uzbrdice ili jak vjetar, tei za ravnicu i vee brzine mogu-e je odrati ugodnu brzinu vrtnje pedala i na taj nain Tehnika vonje i opa biciklistika znanja24lake voziti tj.

Samim time se poveavao i fond nagrada kao i presti utrke.

Ma koliko traili manje prometne ceste gotovo uvijek je nuno bar u ma-njem dijelu ukljuiti ishrae i na ceste s gustim prometom. Zatita od sunca je vrlo vana. Vea fizika pripremljenost daje mogunost za glatko okretanje pedala, iz kojeg onda proizlazi vea efikasnost i dodatni napredak. Dananje kazete se sastoje od 10 ili 11 zupanika xnevnik tu su vidljive znaajne promjene u evoluciji bicikla dnevvnik prije samo 25 godina standard je bio 6 ili 7 zupanika.

Nikada ne koiti na skliskom terenu u zavoju. Bicikli su koristili razliite prijenose na utrkama ve ranije, prvo s po jednim zupanikom s svake strane kotaa gdje je za promjenu bilo potrebno okrenuti kota, a kasnije su se pojavili kotai s 3 zupanika na jednoj strani.

Takoer se moe pomicanjem u stranu poveati otpor zraka kako bi se smanjila brzina kretanja. Rastegnutost lanca nastaje zbog troenja malih osovinica unutar lanca, a moe dovesti do preskakanja lanca i troenja zupanika.

Na dugim vonjama noga otie to je dodatni problem ako je cipela uska.

Maja Smiljković iz Leskovca – Miss južne Srbije – Dnevnik Juga

Ipak, postoje neke smjernice kojih se treba drati. Ljeti ako je izuzetno vrue treba razmotriti mogunost veernje i none vonje.

  BS 50173 PDF

Da bi se temeljito oistile rreninga je pritisnuti eljusti konice kako bi nedostupna mjesta postala dostupna. Skakanje biciklom preskakivanje Ponekad se biciklist nae u situaciji da ne moe zaobii treinga ili rupu na cesti ve je jedini nain da izbjegne pad preskakanjem iste.

Svaki ovjek je razliit pa je tako i odabit sjedala indivi-dualan. Poeljno je gledati to vie ispred grupe da se na vrijeme zapaze dogaaji na cesti koji uzrokuju promjene brzine. Ruke neka budu oputene.

Biciklist koji sakupi najvie bodova, a da ne zaostane za krug pobjednik je ovog tipa utrke. Kod postavljanja zadnjeg kotaa treba paziti da se lanac i mjenja poklope s najmanjim zupanikom kazete.

Taj blokej oteava i hodanje.

Laufmachine Karla Draisa iz Tu se moe uvjebati i gledanje ravno pred sebe jer je oigledna razlika u sposobnosti vonje po crti ako se gleda ravno naspram gledanju u svoj prednji kota. Treba izbjegavati ekstremne pozicije tijela, koje su moda viene na TV. Na taj nain se u velikoj mjeri poveava udobnost vonje.

Posebnu panju treba posvetiti pedalama, tj. Kako iskusniji biciklisti vjerojatno intenzivnije treniraju najbolje im se pridruiti kad imaju dane odmora, tj. Kod pogledavanja u nazad mnogi biciklisti ne odravaju dobro smjer pa je sigurnije prije okretanja glave osloniti ruku na lea ili rame biciklista koji se vozi pored kako bi se zadrala svijest o prostoru i smjer kretanja. Naravno, vei zupanici su bolji za brdovite staze, a manji za brzu vonju po ravnome.

Vonju niz vjetar treba iskoristiti za povea-nje prosjene brzine. Neki ga koriste svakodnevno za odlazak na posao smanjujui tako stres prometnih guvi, zagaenje i trokove uz istovremeno koritenje vremena za vjebu i pozitivan utjecaj na vlastito zdravlje.