Topics arhiva-ortodoxa, Acatiste, ortodox, romania, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise), biserica, religie. Adcem la cunostinta tuturor celor interesati programul parohiei noastre pentru De la orele vom savarsi Acatistul celor adormiti iar de la orele Jan 14, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti Tatal nostru, celor adormiti usureaza-le intristarea cu nadejdea intalnirii in Sionul cel.

Author: Tygora Nekazahn
Country: Egypt
Language: English (Spanish)
Genre: History
Published (Last): 19 January 2018
Pages: 295
PDF File Size: 1.65 Mb
ePub File Size: 19.27 Mb
ISBN: 638-5-30193-731-3
Downloads: 70348
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gujind

Asteptam bucuria intalnirii cu Domnul, asteptam razele luminoase ale invierii, asteptam scularea din morminte a celor apropiati ai nostri si imbracarea celor morti cu viata vesnica prin preschimbarea intregii fapturi. Spre mila Ta nadajduim, asteptam Imparatia cea nestricacioasa a slavei, cerem impartasirea la Domnul a celor adormiti si ne rugam:.

Avandu-te pe tine, acoperamant ales de Dumnezeu, ca pe qdormiti raza axormiti care luminezi intunericul sufletului meu si risipesti bezna acaatistul inimii mele, cazand cu umilinta ma rog sa-mi curatesti toate simtirile cele intunecate de patimi ca sa nu mai ratacesc in intunericul pacatului si preluminatei tale lumini cellr cant asa: Dar sufletele lor sunt in mana Ta, Acatixtul de aceea graim acestea: Cred, bunul meu Pazitor, ca numai cu mijlocirea ta cea de totdeauna in fata lui Dumnezeu pentru mine sunt pazit pana acum, pentru aceea, nevoindu-ma cu dragoste, pe tine te chem: Domnul si Stapanul meu arata mie, nevrednicul si celui mai pacatos dintre robii Sai, o bunatate noua, caci, trecand cu vederea pactele mele cele grele si grozave, nu m-a pierdut pentru faradelegile mele nici pana in ziua si ceasul de fata, ci, fiindindelung-rabdator adormifi mine, asteapta cu milostivire intoarcerea si pocainta mea, din toata inima.

O, luminata preaslavita si intelegatoare, Ingere ai lui Dumnezeu, primeste aceasta cantare de multumire si de cerere, iar cand va acatisful sa ma scol din pamant ca sa stau la Judecata, arata-ti milostivirea asupra mea, a pacatosului, sa stai langa mine, plin de liniste si de bucurie, luand de la mine frica cu nadejdea mantuirii, ca sa ma invrednicesc sa cant impreuna cu tine in lacasurile Raiului, in vecii vecilor Imparatului Slavei, Celui mai inainte de veci: Sa ma invredniceasca sa duc roada de multa pocainta, ca sa primescc cu vrednicie Dunezeiasca Impartasanie.

Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Pentru aceasta, cu multumire strig tie: Painea noastra cea spre fiintada ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Lumea intreaga se infatiseaza ca un sfant mormant obstesc.

Tatal nostru, rasplateste tuturor celor ce au murit sub sarcinile grele ale ostenelilor; Tatal nostru, primeste in camarile raiului pe adormitii prunci si pe fecioare; Tatal nostru, invredniceste-i veseliei la Cina Cslor Tau; Tatal nostru, odihneste-i pe cei singuratici, orfani si straini pentru care nu are cine sa se roage; Tatal nostru, sa se stearga pacatele lor de razele calde ale atotiertarii Tale; Tatal nostru, deruieste robilor Tai mai inainte adormiti, parinti si frati ai nostri, haina alba a biruintei; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Penrtu aceasta cu smerenie te rog si graiesc: Oase uscate auziti cuvantul Domnului: Vazandu-ma stapanit de intunericul mortii si acoperit de norul intunecat al patimilor, Pazitorul sfant al sufletului meu, nu ma parasi, ci urmeaza indelung-rabdarii Mantuitorului meu, mai asteapta, trezindu-ma la pocainta pana cand ochii mei vor varsa izvoare de acatietul spre spalarea necuratiilor mele sufletesti.

Nici o limba frumos graitoare nu poate spune, Sfinte Ingere, Pazitorul meu, cate bucurii minunate ai facut pentru mine in toata viata mea; primind sufletul meu din scaldatoarea Sfantului Botez m-ai pazit; in pruncie m-ai invatat si m-ai inteleptit; in copilarie m-ai ferit de alunecarile spre pacat, in ce,or m-ai povatuit, cand am ajuns la varsta barbatiei, mustrandu-ma si mangaindu-ma si peste tot ajutandu-ma pe cale mantuirii m-ai indreptat.

  HEINRICH KHUNRATH PDF

Stiu, Sfinte Ingere, Pazitorul meu, ca aceasta cantare, pe care ti-o aduc din osardia acattistul, nu este de ajuns spre a-mi arata multumirea din toata inima pentru cate ai facut cu mine pana acum, dar inca ma rog sa indupleci milostivirea lui Dumnezeu sa ma izbaveasca la infricosatoarea Judecata de partea cea de-a stanga si sa ma invredniceasca sa-I cant Lui cu toti sfintii: Cele mai multe clicuri danionvasile. Pacatele lumii se curatesc cu sangele cel curatitor al Mielului lui Dumnezeu.

Cand trezit de necurmatele povatuiri, Sfinte Ingere, in sufletul meu intunecat de necazuri si deznadajduire din pricina multelor mele pacate, straluceste lumina mangaierii harnice si inima mea se umple de veselie si de bucurie, atunci indraznesc sa strig ca vamesul catre induratul Dumnezeu, ca sa fie milostiv si sa-mi ierte gresalele mele; nu inceta, dar, povatuitorul meu, inteleptindu-ma si intarindu-ma, pe mine, cel ce te chem: Cuvioasul Macarie fiind luminat de stralucirea Celui Preainalt, a auzit glas de la un craniu de popa idolesc: Furtuna dezlantuita pe marea vietii imi sfarama corabia duhovniceasca cu grijile lumesti, pacea sarmanului meu suflet ce inviforeaza; unde voi dobandi limanul acwtistul linistit al mantuirii?

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Doboara dar pe cei ce se indreapta asupra mea, pe cei ce cauta sa ma arunce in adancul iadului. Pogoara-Te dar din nou intru cele mai de jos ale pamantului si scoate intru bucurie pe cei ce s-au despartit de Tine cu pacatele, insa de Tine nu s-au departat. Cu multumire dar, cant Dumnezeului meu: Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.

Candela mi s-a stins, nu am undelemn de fapte bune cu care sa o pot aprinde, unde dar voi alerga eu, ticalosul, ingreunat de somnul pacatului, cand ma va ajunge pe neasteptate ceasul mortii. Cele de dedesupt prin acestea se lumineaza si toti se bucura impreuna cu cei necredinciosi, cand cantam pentru toata lumea: Ci stai inainte, rugand pe Preamilostivul Dumnezeu si Domn sa-mi ierte pacatele pe care le-am facut in viata mea cu fapta, cu cuvantul si cu toate simturile mele; si cu judecatile pe care le stie sa ma mantuiasca; sa ma pedepseasca aici dupa negraita Sa mila, dar sa nu ma vedeasca la dreapta Judecata si sa nu ma dea chinurilor vesnice.

Strain si calator sunt eu pe acest pamantviata mea e degrab trecatoare, iar eu, ticalosul, niciodata nu ma gandesc in mintea mea la moartea cea fara de veste, nici nu cuget la infricosatoarea Judecata la care voi sta inaintea Dreptului Judecator si voi da raspuns pentru fiecare fapta si pentru orice cuvant. Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Binevoieste dar sa primesti, din sufletestile mele vistierii, cantarile de lauda ce le aduc tie:.

Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise)

Gheorghe — Miercurea-Ciuc — Tg. O, cepor Parinte, Cel ce esti fara de inceput si voiesti ca toti sa se mantuiasca, Adormiyi ce ai trimis la cei pierduti pe Fiul Tau si Dumnezeul nostru si ai turnat peste ei Duhul cel de viata datator, miluieste, iarta si mantuieste pe rudeniile noastre si pe toti cei din veac adormiti. Este grozav intunericul sufletului departat de Dumnezeu, chinuit de constiinta si de scrasnirea dintilor, de focul cel nestins si de viermele cel neadormit; eu tremur wcatistul ca acela va fi si locul meu, deci, eu pentru mine insumi ma rog si pentru cei cesufar in iad, ca sa se pogoare peste ei roua cu racoreala, cantand cantare lui Dumnezeu: Tu, Cel mare dintre suferinzii cei nevinovati, Tu singur ai putere a ierta tuturor, deci iarta si intoarce lumii fericirea cea de demult, ca si cei morti si cei vii sa afle pacea, strigand: Daruieste, Doamne, tuturor carora le-ai luat viata din frageda tinerete, tuturor acayistul le-ai dat cununa de spini, tuturor celor ce nu au cunoscut fericirea pamanteasca, Mila Ta cea nesfarsita; rasplateste-le cu razele iubirii Tale nesfarsite dincolo de mormant, iar noi strigam asa:.

  CAESALPINIA CORIARIA PDF

Tatal nostru, fa ca sa uite ei toate scarbele si intristarile pamantesti; Tatal nostru, veseleste sufletele celor ce s-au chinuit in valurile vietii; Tatal nostru, mangaie-i pe ei la sanul Tau, precum isi mangaie mama copiii; Tatal nostru, graieste lor: Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Imi indrept privirea in departare pe calea vietii trecute si vad celr multime din cei care au raposat, din prima zi si pana acum, binefacatori ai mei, si cu indatorat dragoste strig unele ca acestea:. Roaga-te, Nascatoare de Dumnezeu, caci mult poate rugaciunea Maicii spre bunavoirea Stapanului, fiindca Domnul primeste de la tine tot cuvantul despre iertare.

Sfinte Ingere, mijloceste intre cele de Sus sa mi se lumineze mintea, sa cunosc care este acatietul lui Dumnezeu cea buna, placuta si desavarsita si inima mea o indrepteaza ca sa savarsesc cu osardie fapte bune, iar pe tine, pazitorul meu, neancetat sa te laud cu grairi ca acestea:.

Binecuvantati, iar nu pierdeti timpul cere trece repede. Tu singur esti Acela ce fara incetare ne-ai iubit pe noi.

Uncategorized | Ortodoxiacaleaceadreapta’s Blog

Parinte a toata indurarea, Tu luminezi ziua cu soarele; Tu indulcesti pamantul cu roade, Tu veselesti lumea cu frumusetea, precum pe prieteni, asa si pe vrasmasii Tai; noi credem ca si dincolo de mormant, in vesnicie, indurarea Ta este nesfarsita, miluind chiar pe pacatosii cei cu totul lepadati, pentru rugaciunile noastre, de aceea asa ne rugam: Penrtu aceasta cu smerenie te rog si graiesc:.

Pe tine te cinstim si Fiului tau slava acatistuk impreuna si Parintelui celui fara de inceput si Duhului Sfant, Dumnezeului nostru in vecii vecilor.

Ortodoxiacaleaceadreapta’s Blog Un nou blog crestin-ortodox. Ti s-a dat har de la Atotputernicul Dumnezeu, Sfinte Ingere, acoperisul meu, sa ma pazesti in toate caile mele, sa nu se loveasca piciorul meu de vreo piatra de poticnire, pana cand ma voi infatisa inaintea Lui Hristos-Dumnezeu pe Care xelor netacute glasuri toate puterile ceresti ii lauda cantand: Iarta si pe toti cei ce au murit de la inceput si pana acum, ca sa cante ei iubirii Tale de oameni: Doamne ajuta-ne, si cu lacrimile celor vii, implineste neajunsurile celor adormiti cand strigam:.

Pastile Invierii felor le praznuiesti alaturi de cei dragi cu bucurie in suflet! Tatal nostru, miluieste pe toti cei ce mi-au dorit si mi-au facut mie bine; Tatal nostru, invredniceste-i mariri Tale, aformiti parintii si fratii nostri si pe cei de aproape; Tatal nostru, mantuieste pe cei ce mi-au binevestit mie cuvantul Tau; Tatal nostru, preamareste in fata ingerilor pe cei ce m-au invatat sa Te iubesc pe Tine; Tatal nostru, daruieste bucurie celor ce m-au povatuit cu pilda vietii lor sfinte; Tatal nostru, indulceste cu tainica mana pe cei ce m-au ajutat in zile grele; Tatal nostru, Imparatia Ta sfarsit nu are, fa ca sa intre cei adormiti intru bucuria Acatisful Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Daruieste, Doamne, tuturor carora le-ai luat viata din frageda tinerete, tuturor carora le-ai dat cununa de spini, tuturor celor ce nu au cunoscut fericirea pamanteasca, Mila Ta cea nesfarsita; rasplateste-le cu razele iubirii Tale nesfarsite dincolo de mormant, iar noi strigam asa: